STEGTE RIS MED LØG, ÆG OG MASSER AF GRØNSAGER

STEGTE RIS MED LØG, ÆG OG MASSER AF GRØNSAGER

Så blev det søndag igen, og som en del at mit faste ritual for denne ugedag har jeg derfor været fryser og køleskab igennem for at få brugt diverse rester. Resultatet blev denne gang en lækker portion stegte ris med massevis af grønsager samt en smule kød.

I dag bød fryseren på en dejlig wienerschnitzel, som jeg vendte sammen med lidt sesamfrø inden stegning. Frøene er dog på ingen måde et must og retten kan sagtens tilberedes med bacontern, lidt kyllinge- eller svinekød eller slet og ret uden kød overhovedet. Med undtagelse af løg og gerne også lidt hvidløg kan grønsagerne i retten variere i det uendelige og kun fantasien samt ens køleskab og fryser sætter grænserne for den endelige ret.


STEGTE RIS MED LØG, ÆG OG MASSER AF GRØNSAGER

Antal: 4 personer

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

 

Ingredienser:

1 wienerschnitzel, skåret i mundrette stykker

2 spsk. sesamfrø

3 æg

1 hakket løg

3 fed finthakkede hvidløg

1 tsk. chiliflager

3-4 dl. kogte ris (gerne en rest fra dagen før eller fra fryseren)

250 gram champignon, renset og skåret i skiver eller delt i kvarte

1 broccolihoved, skyllet og delt i mundrette buketter

1 courgette, skyllet, delt i kvarte stykker og skåret i tynde skiver

1 bundt forårsløg, skyllet og skåret i tynde ringe

2 peberfrugter, renset, skyllet og skåret i mindre stykker

¾ dl. soyasauce

Friskkværnet salt og peber

Olivenolie til stegning

 

Fremgangsmåde:

Vend kødstykkerne i sesamfrø, krydr med friskkværnet salt og peber og steg disse i en wok tilsat lidt opvarmet olie i nogle minutter til de er pænt brune. Læg kødstykkerne til side.

Pisk æggene sammen i en skål, tilføj lidt friskkværnet salt og peber og hæld blandingen i wokken. Lad denne stege kort under omrøring og hak den stivnede æggemasse i mindre stykker. Læg også denne til side, gerne sammen med det stegte kød.

Hæld en ny portion olie i wokken og steg løg, hvidløg og chiliflager heri i godt et minut under omrøring. Tilsæt de kogte ris og steg videre i godt 5 minutter. Kom nu de resterende grønsager samt soyasauce i risblandingen, vend godt rundt og læg låg på. Lad retten simre i op til 10 minutter til grønsagerne er møre. Kom kød og æg tilbage i blandingen, vend godt rundt og smag til med friskkværnet salt og peber. Servér straks.

 

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *