SPAGHETTI MED OSTESAUCE, KYLLINGKEBAB, PANCETTA OG GRØNSAGER

SPAGHETTI MED OSTESAUCE, KYLLINGKEBAB, PANCETTA OG GRØNSAGER

Søndag er typisk den dag i ugen, hvor jeg gennemgår mit køleskab samt min fryser for diverse rester, der sammen kunne skabe en lækker og anderledes ret. I dag bød mit køleskab bl.a. på friske champignons og peberfrugter, mens jeg i fryseren faldt over en portion hjemmelavet kyllingkebab, en lille pakke pancetta samt en rest hjemmelavet ostesauce. Med disse ingredienser ved hænderne stod det klart, at der måtte blive tale om en pastaret, specielt fordi kyllingkebab efter at have været frosset ned fungerer bedst i en varm ret. Resultatet blev forbløffende godt, og selvom der ikke er tale om en ”rigtig” ret, men blot en sammenblanding af rester, ja så fortjener den alligevel at komme på bloggen som inspiration til især dem, der ønsker at få fuldt udbytte at deres mad.


SPAGHETTI MED OSTESAUCE, KYLLINGKEBAB, PANCETTA OG GRØNSAGER

Antal: 4 personer

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

 

Ingredienser:

320 gram spaghetti

300 gram kyllingkebab

130 gram pancetta

2 peberfrugter

200 gram champignon

2 dl. ostesauce

1 fed hvidløg

Olivenolie til stegning

Friskkværnet salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Bring letsaltet vand til spaghettien i kog i en gryde af passende størrelse. Mens vandet opvarmer, skylles og renses peberfrugter og champignons, peberfrugterne strimles mens champignonerne deles i kvarte.

Når vandet koger, hældes spaghettien i og koges efter anvisningen på pakken.

Varm olien op på en pande, tilsæt et fed hvidløg og brun det kort af. Tilsæt herefter pancetta samt de strimlede peberfrugter og lad disse stege ved jævn varme under omrøring i godt 5 minutter førend champignonstykkerne tilføjes. Krydr med friskkværnet peber samt en lille smule friskkværnet salt og lad igen retten simre ved jævn varme i godt 5 minutter. Tilsæt kyllingkebab, lad dette stege kort med på panden og fjern så hvidløgsfedet. Kom ostesauce og evt. en smule kogevand ved retten og vend godt rundt.

Når spaghettien er kogt, drænes denne for vand og hældes direkte på panden. Vend spaghettien godt sammen med blandingen af kød, grønsager samt ostesauce og fordel retten på tallerkner eller i skåle. Servér straks, eventuelt med en smule friskreven parmesanost på toppen.

 

Tips:

Til min ret anvendte jeg en hjemmelavet ostesauce, der især efter frysning er en del tykkere i konsistensen end en købt ostesauce. Det er derfor muligt, at tilsætning af kogevand ikke er en nødvendighed, hvis man bruger en købt ostesauce, der typisk altid er flydende, også efter frysning efterfulgt af optøning.

I øvrigt anvendte jeg strimler af friskbagte peberfrugter og ikke rå strimler peberfrugt i min ret, hvorfor jeg først tilsatte peberfrugtstrimlerne samtidig med men kyllingkebab. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at rå peberfrugtstrimler ville have egnet sig langt bedre til retten end de bagte strimler, jeg havde til rådighed.

 

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *