PASTA MED COURGETTE- OG PANCETTASAUCE

PASTA MED COURGETTE- OG PANCETTASAUCE

Min dejlige veninde Elisa sværger som bekendt til lækre italienske pastaretter, og seneste skud på stammen er denne fantastiske ret med masser af courgette samt en lille smule pancetta. Igen er det brugen af kogevandet fra pastaen, der bringer saucen til retten sammen, og hvor er det bare gang på gang skønt at opleve, at den lækreste smag sagtens kan frembringes uden brug af fløde. Jeg er simpelthen solgt c”,)


PASTA MED COURGETTE- OG PANCETTASAUCE

Antal: 4 personer

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

 

Ingredienser:

320 gram trofie-, fusilli- eller campanellepasta

2 courgetter

100 gram pancetta i tern

1 fed hvidløg

Olivenolie til stegning

Friskkværket salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Bring letsaltet vand til pastaen i kog i en gryde.  Mens vandet opvarmer, vaskes courgetterne, enderne skæres af og courgetterne deles på langs to gange, således at man ender op med fire lange stykker pr. courgette. Skær hver af disse i tynde skiver.

Når vandet koger, hældes pastaen i og koges efter anvisningen på pakken.

Varm olien op på en pande, tilsæt et helt fed hvidløg og brun det kort af. Tilsæt herefter pancettaen, courgetteskiverne, friskkværnet peber samt en lille smule friskkværnet salt. Lad retten simre ved jævn varme i godt 10 minutter, mens der af og til røres rundt. Når denne del af retten er færdig, fjernes hvidløget, mens der også tages lidt pancetta og courgetteskiver fra til pynt.

Kom den resterende del af pancetta- og courgetteblandingen i en beholder, tilsæt lidt af kogevandet fra pastaen og blend det hele sammen med en stavblender til en tyk og gerne lidt klumpet masse. Kom den blendede masse tilbage på panden.

Når pastaen er kogt al dente, drænes denne for vand og hældes direkte på panden med den blendede masse af courgette og pancetta. Vend det hele godt sammen, fordel pastablandingen på tallerkner, pynt med den resterende del pancetta og courgette og servér straks.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilde: Giallo Zafferano

 

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *