GRYDERET MED RIS

GRYDERET MED RIS

Fra tid til anden ynder jeg at bruge op af de ting, jeg måtte have liggende i min fryser, således at jeg dermed sikrer, at disse ikke bliver for gamle. Dette skaber af og til nogle sjove og anderledes retter, og da jeg i går så at en gammel norsk ven solgte en gryderet med ris på sin café i Kristiansand, ja da måtte jeg straks forsøge at genskabe denne ret ud fra fri fantasi.

Retten er relativt hurtig at fremstille, og på trods af sin enkelthed smager den virkelig lækkert. Den er fryseegnet, så selvom det lykkedes mig at få brugt et par små portioner oksefars, jeg havde liggende i min fryser, ja så er en del af gryderetten nu frosset ned i mindre portioner til aftener, hvor det gerne må gå lidt hurtigt med madlavningen c”,)


GRYDERET MED RIS

Antal: 4 personer

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

 

Ingredienser:

300 gram hakket oksekød

Lidt olivenolie til stegning

2 spsk. god paprika

1 spsk. chilipulver

3 fed finthakkede hvidløg

1 stort finthakket løg

½ liter oksekødsbouillon

4 skrællede og groftrevne gulerødder

1 peberfrugt skåret i små tern

1 stor dåse majs

1 dåse tomatkoncentrat (140 gram)

1 dåse flåede tomater

1 dåse røde kidneybønner

2 dl. ris

Friskkværnet salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Bring 500 gram vand tilsat en oksekødsbouillonterning i kog i en lille kasserolle. Når vandet har kogt et par minutter, stilles bouillonen til side.

Mens bouillonen koger opvarmes lidt olie i en mellemstor gryde. Brænd paprika, chili og hvidløg godt af i et minuts tid, førend det hakkede løg tilsættes. Rør rundt i et par minutter og tilsæt da oksefarsen samt lidt friskkværnet salt og peber. Når kødet er brunet tilføjes de groftrevne gulerødder, peberfrugten og majsen og det hele vendes godt rundt.

Tilsæt nu tomatkoncentrat og bland dette godt med de øvrige ingredienser, førend de flåede tomater samt den halve liter oksekødsbouillon tilsættes. Kom risene ned i blandingen, rør rundt og lad nu blandingen simre under låg i godt 20 minutter eller indtil risene er møre. Husk at røre rundt fra tid til anden, og skulle risene suge for meget af væsken til sig, så tilføj da gerne lidt vand til retten.

Mens retten passer sig selv på komfuret drænes bønnerne for vand, hvorefter disse skylles grundigt i et dørslag.

Når risene er ved at være færdige, smages retten til med friskkværnet salt og peber samt evt. en smule mere tomatpuré, skulle dette være nødvendigt. Tilsæt til sidt de skyllede kidneybønner, vend godt rundt og lad retten simre i yderligere 5 minutter. Smag til en sidste gang og retten er nu klar til servering.

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *