KYLLINGETÆRTE MED PORRER & BACON

KYLLINGETÆRTE MED PORRER & BACON

For år tilbage sendte min mor mig en lækker opskrift på en kyllingepie, som jeg dog senere hen har modificeret lidt, da den oprindelige opskrift ikke indeholdt nogen bund, hvorfor fyldet flød ud til alle sider, når man skar et stykke af denne. Med inspiration fra opskriften ”Kyllingebryst på cremet porrebund med bacon” har jeg også valgt at tilsætte lidt hvidvin samt reven muskatnød til retten, mens frisk mozzarellaost også kan tilsættes, skulle man ønske dette.


KYLLINGETÆRTE MED PORRER & BACON

Antal: 4-8 personer

Forberedelsestid: 1 time

Tilberedningstid: 30-35 minutter

 

Ingredienser:

 

Tærtedej:

150 gram hvedemel

3 spsk. creme fraiche

75 gram smør skåret i tern

½ tsk. salt

 

Tærtefyld:

3-4 kogte strimlede kyllingebrystfileter (ca. 550 gram)

3-4 porrer, renset og skåret i mindre skiver

150 gram bacon i tern

½ dl. hvidvin

25 gram smør

1½ spsl. mel

Ca. 5 dl. hønsebouillon

2 dl. madlavningsfløde

1 tsk. friskrevet muskatnød

Citronsaft fra ½ til 1 citron

Friskrevet salt og peber

 

Andet:

En stor kugle frisk mozzarella af ca. 125 gram (kan udelades)

Ca. 200 gram butterdej

1 æg til pensling

 

Fremgangsmåde:

Bring en gryde letsaltet vand i kog, kom kyllingefileterne heri og lad dem koge i op til 40 minutter eller indtil de er godt møre. Når fileterne er færdige, kan disse med lethed trævles med to gafler og stilles til side.

Mens vandet til kyllingefileterne bringes i kog, forberedes tærtedejen ved at blande de forskellige ingredienser sammen med hænderne. Når dejen er samlet til en rund kugle, stil da denne på køl i 30 minutter. Tænd ovnen på 225°C, så denne er opvarmet, når tærtedejen er klar til at blive bagt.

Porrerne snittes hurtigst ved at skære de trævlede ender af, skære et dybt snit på langs af disse, vende porrerne 90° rundt og så skære endnu et snit på langs. Porrerne er nu lige til at skære ud i mindre stykker, komme i et dørslag og skylle under vand for at fjerne eventuelt jord og andet fra disse.

Baconstykkerne kommes i en sauterpande og steges ved jævn varme under omrøring i ca. 5 minutter til de er let sprøde. Når de har nået denne konsistens, skrues der op for varmen, hvidvinen tilsættes og der røres rundt til vinen er fordampet. Tilsæt da smørret, lad det smelte og kom så porrerne i sauterpanden. Vend rundt, læg låg på og lad blandingen simre i op til 10 minutter.

Når ovnen er opvarmet til 225°, presses tærtedejen med hænderne ud i et tærtefad på godt 28 cm. i diameter. Dejen skal ikke kun dække bunden, men også presses op ad kanterne. Bag tærten i den opvarmede ovn i godt 10-15 minutter.

Kom ½ liter vand i en lille gryde sammen med en terning hønsebouillon og bring dette i kog. Når bouillonen er klar, tilsæt da melet samt ⅔ af bouillonen til blandingen af bacon og porrer og rør godt rundt. Lad blandingen koge i ca. 5 minutter, hvorefter fløde og evt. resten af bouillonen tilsættes. Kom kyllingestrimlerne i stuvningen, tilsæt friskreven muskatnød og smag slutteligt til med citronsaft, salt og peber samt evt. lidt ekstra hvidvin.

Kom det færdige og veltilsmagte fyld i tærtefadet med den forbagte tærte, læg om ønsket skiveskåren mozzarellaost på toppen og dæk denne med et låg af butterdej. Skær et mindre kryds i midten af dejlåget, og pensl låget med et sammenpisket æg.

Tærten bages ved 225°C i godt 10 minutter, hvorefter temperaturen reduceres til 175°C. Tærten bages nu i yderligere 20 minutter eller indtil overfladen er gylden. Lad denne køle af i godt 5 minutter og den er klar til servering.

 

Tip:

For at spare tid kan såvel tærtedej som de strimlede kyllingebrystfileter sagtens forberedes på forhånd.

Som sådan kan hele tærten forberedes på forhånd, og den smager fantastisk såvel kold som varm. Den kan ikke kun anvendes som aftensmad eller frokost, men også sagtens som del af en buffet eller hvad ved jeg.

Tærten er fryseegnet.

 

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *