SPRØDE KNÆKBRØD

SPRØDE KNÆKBRØD

Nogle gange om året sørger jeg for at gennemgå alle skuffer og skabe i mit køkken for dermed at sikre, at jeg ikke har nogle madvarer liggende, der er over sidst holdbarhedsdato. Gang på gang har jeg dog måttet konstatere, at især frø og kerner har en tendens til at blive for gamle hjemme hos mig, simpelthen fordi jeg har købt en pose et eller andet for blot lige at bruge en brøkdel af indholdet til et bestemt brød.

Dette hjemmelavede knækbrød indeholder enormt mange frø og kerner og ja, egentlig ikke så meget andet. Det er tilmed meget hurtigt at fremstille og så smager der fantastisk, enten alene som en snack eller smurt op med lidt smør, smøreost, serveret med en skive ost eller hvad ved jeg. Velbekomme c”,)


SPRØDE KNÆKBRØD

Antal: 32 stk.

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 35-40 minutter

 

Ingredienser:

1 dl. havregryn

1 dl. sesamfrø

1 dl. hørfrø

1 dl. solsikkekerner

1 dl. græskarkerner

1 spsk. nigellafrø (kan udelades)

3½ dl. hvedemel

1 tsk. bagepulver

2½ tsk. salt

2 dl. vand

1 dl. rapsolie

 

Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 200°C.

Vend alle de tørre ingredienser sammen, tilsæt vand og olie og rør det hele sammen til en jævn dej, der deles i to lige store portioner.

Rul hver portion ud til en firkant mellem to stykker bagepapir og læg disse på hver deres bageplade. Skær hver portion ud i 16 firkanter og bag knækbrødene i 15-20 minutter pr. plade. Hvis ovnen ikke varmer jævnt, kan man med fordel vende bagepladen efter at halvdelen af bagetiden er gået.

Når brødene er færdigbagte, afkøles disse kort, hvorefter de hurtigt og nemt kan brækkes eller skæres ud i firkanter efter de riller, der blev skåret i brødene inden bagning.

Knækbrødene kan holde sig i en pose eller lufttæt beholder i mindst 2-3 uger.

 

Tip:

Nigellafrøene kan som ovennævnt udelades, men skaber en lækker mild løgsmag til brødet.

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *