HJEMMELAVET MAYONNAISE

HJEMMELAVET MAYONNAISE

Nu jeg for ikke så længe siden introducerede en hjemmelavet estragonmayonnaise på denne side, ja så ville det jo være synd og skam ikke også at angive opskriften på den helt klassiske mayonnaise, der udover at smage fantastisk i sig selv også uden problemer kan forvandles til bl.a. en hvidløgsaïoli på rekordtid.


HJEMMELAVET MAYONNAISE

Mængde: Ca. 100 gram

Tilberedningstid: 10 minutter

 

Ingredienser:

2 pasteuriserede æggeblommer

1-2 tsk. ravigottesauce eller dijonsennep

1 tsk. hvidvinseddike

Hvid peber

Friskkværnet salt

Rapsolie – ca. 2½ dl.

 

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser på nær rapsolie blendes sammen i nogle minutter.

Olien tilføjes lidt efter lidt og mayonnaisen blendes, indtil olien er optaget i blandingen. Fortsæt med at tilføje olie og blende til mayonnaisen har den rette konsistens.

Smag evt. mayonnaisen til med mere sennep, eddike, salt og peber.

Stil den færdige mayonnaise på køl indtil servering.

 

Tip:

Mayonnaisen kan trylles om til en hvidløgsaïoli ved blot at tilsætte et fed hakket hvidløg eller evt. lidt hvidløgsolie til blandingen.

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *