ESTRAGONMAYONNAISE

ESTRAGONMAYONNAISE

Mayonnaise er og har altid været én af mine absolutte yndlingsdressinger, dels fordi denne kan varieres i det uendelige, dels fordi den bare smager virkelig lækkert som tilbehør til hjemmelavede pommes frites, som smørelse i burgere og sandwich mv. Jeg må dog indrømme, at processen med at fremstille en hjemmelavet mayonnaise ofte har drillet mig, nu denne typisk har haft en tendens til at skille for mig ved tilsætning af olie.

For nyligt kom min mor mig i den forbindelse til undsætning, nu hun har fundet en nem og hurtig metode til at fremstille den perfekte mayonnaise, nemlig OBH’s minihakker. Udover at mayonnaisen ved sammenrøring i denne minihakker ikke skiller, ja så slipper man samtidig for unødigt svineri i køkkenet c”,)


ESTRAGONMAYONNAISE

Mængde: Ca. 150 gram, svarende til 4-8 personer (afhænger af om mayonnaisen skal bruges som dip eller som smørrelse)

Tilberedningstid: 10 minutter

 

Ingredienser:

4 pasteuriserede æggeblommer

2 tsk. ravigottesauce

1-2 tsk. estragoneddike

Hvid peber

Salt

Rapsolie – ca. 2½ dl.

Eventuelt lidt tørret eller frisk estragon skåret i mindre stykker (kan udelades)

 

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser på nær rapsolie og tørret/frisk estragon kommes i minihakkeren og blendes sammen i op til 5 minutter. Mindre tid kan gøre det.

Olien tilføjes ved lidt efter lidt at hælde denne ned i den fordybning, der er i låget af minihakkeren fra OBH, nu dette sikrer at olien så langsomt drypper ned i blandingen under sammenrøring. Fortsæt med at tilføje olie og blende til mayonnaisen har den rette konsistens.

Smag evt. mayonnaisen til med mere estragoneddike, salt og peber for til sidst at vende lidt tørret eller friskhakket estragon i mayonnaisen om ønsket.

Stil den færdige mayonnaise på køl indtil servering. Denne kan holde sig i køleskabet i op til en uge – hvis den da når at blive så gammel c”,)

 

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *